Marad a tavasz, de a széltől és a mínuszoktól nehezen szabadulunk

D  VG20220303031
2022.03.22. 06:38
A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, azonban estére mínusz 2 és plusz 7 fok közé hűlhet a levegő.

Egész nap derült, napos, száraz időre számíthatunk. Azonban az északkeleti, keleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. De késő estére akár mínusz 2 és plusz 7 fok közé is lehűlhet a levegő – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenségre nem lesz példa, nincs érvényben lévő figyelmeztető vészjelzés Magyarország területére.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Az orvosmeteorológia szerint ezen a napon a fagyos reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint ingadozhat a vérnyomás. Továbbá a nagy hőingás miatt egyeseknél keringési problémák is felléphetnek. De a derült idő jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül pedig a napfény szerepe emelhető ki, ugyanis a derült, napos idő nemcsak a kedélyállapotunkra és a hangulatunkra van jó hatással, de gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében is óriási szerepet játszik. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, ezáltal pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

(Borítókép: Virágzó mandulafa Pécsett a Havihegyi kápolna (Havas Boldogasszony-templom) előtt 2021. március 3-án. Fotó: Varga György / MTI)