Tényleg megérkezett a tavasz, marad a hétvégére is

DBZOL20190228005
2022.03.23. 05:58
Derült, napos, száraz idő várható többnyire gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű a mai napon – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4 Celsius-fok között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb, az inverzió miatt a magasabban fekvő tájakon enyhébb is lehet a reggel. A délutáni órákra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön is többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, az előrejelzés szerint csapadék nem valószínű, de az északias szél megélénkülhet. A hajnali mínusz 1, plusz 5 Celsius-fokról 15 és 19 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű, maximum egy-egy jelentéktelen zápor alakulhat ki. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hajnali órákban általában 0 és 6 fokot mérhetünk, de a fagyzugos részeken pár fokkal hidegebb, a magasabban fekvő helyeken melegebb is lehet. A csúcsértékek 16 és 20 fok között alakulnak.

Hétvégén fátyol- és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű. Csapadék nem várható, esetleg északkeleten lehet egy-egy jelentéktelen zápor. A légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 0 és 8, délután általában 17 és 21 fok között alakul, északkeleten lehet kissé hűvösebb.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)