Indulatba jött, és kiütötte a kutyás férfit az agresszív diszkós

2022.03.23. 11:04
Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és további garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy többszörös visszaesővel szemben.

A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott tavaly nyáron félmeztelenre vetkőzött a helyi szórakozóhelyen a megérkezése után, majd a tánctérre sétált. A biztonsági őr ismerte már erőszakos természetét, ezért előre figyelmeztette, hogy tartsa be a rendszabályokat; a férfi zokon vette, és rátámadt az őrre.

Az őr a feléje irányuló ütések közepette, a kollégáival együtt igyekezett ártalmatlanítani a férfit, majd kitessékelték a bejárat elé. Az elkövető ezután többször is megpróbált erőszakkal visszajutni a diszkóba, közben ököllel megütötte az őt akadályozó őrt, míg végül a rendőrök a helyszínre érkeztek.

Pár hónappal később, november elsején egy belvárosi dohánybolthoz érkezett a nagy testű kutyájával Veszprémben a diszkós férfi.

A bolt bejárata előtt egy kisebb kutya várakozott a bent vásárló gazdájára, ami megriadt a nagyobb kutyától, és a gazdájához futott, aki erre szólt a férfinak, hogy fogja vissza a kutyáját. Az elkövető emiatt indulatba jött, és rugdosni kezdte a másik férfi kerékpárját, földre döntve a gazdáját is.

A kerékpáros röviddel később visszatért a dohányboltba, hogy az előző cselekményről esetlegesen készült kamerafelvételről érdeklődjön, mire a még közelben lévő erőszakos férfi utánament, és a többi vásárló előtt ököllel leütötte – hozta le a 24.hu is.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a büntetett előéletű férfira azzal, hogy a korábbi felfüggesztett büntetését is rendeljék el vele szemben.