Fekete-Győr András: Nem tudtunk a magyarok többségének egy kiszámítható jövőképet adni

DSC7445
2022.04.07. 21:19
Bocsánatot kért a választóktól Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke, megválasztott parlamenti képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„A következő négy év egy új fejezetet jelent, más döntéseket fogunk hozni. Tapasztalunk, élünk, bölcsebbé válunk. Erről is szól a politika” – mondta Fekete-Győr András az ATV műsorában, hozzátéve: úgy látja, el kell fogadniuk a többség jelenlegi választását, és dolgozni kell a változáson.

Az előválasztás szerinte jó ötlet volt, még akkor is, ha végül számára párton belüli kudarcot hozott. 

2,7 millió honfitársunk másként látja Magyarország jelenét, mint mi. Ők a kiszámíthatóságot választották, ők egy olyan rendszert választottak, ami sok tekintetben hasonlít a kádári mentalitáshoz. Ennek a 2,7 millió embernek ez most megfelel. Annak ellenére, hogy sok tekintetben ez egy jövőtlen ország, ahonnan inkább elmennek az emberek, és nem feltétlen vágynak visszatérni. Ezt én tiszteletben tartom, ami a mi felelősségünk, és amiért bocsánatot kérek, az az, hogy nem tudtunk a magyarok többségének egy kiszámítható jövőképet adni. A változást mint olyat nem vállalták be.

A politikus szerint azok, akik most változást akartak, kisebbségben voltak. „1,8 millió ember azt mondta, hogy változtassunk, de ez kisebbség volt. És ezen dolgozni kell. A kormányzóképesség, mint olyan, a háború vagy béke kérdésében elfoglalt álláspont, a begyűrűző szociális válság és annak kezelése, a forint és az infláció kérdése is fontos kérdései voltak az ellenzéki kampánynak. Ahol nagyot hibáztunk, összesen egységesen, az az, hogy ezt a választók többsége nem tette magáénak” – fogalmazott.

A Momentum a vasárnapi választásokon 11 parlamenti mandátumot szerzett.

(Borítókép: Fekete-Győr András. Fotó: Kaszás Tamás / Index)