Kunhalmi Ágnes és Mellár Tamás megőrizte mandátumát

DSC6363
2022.04.09. 16:40
Ebben a két választókerületben már teljes a feldolgozottság. A szavazatszámlálás összesítése jelenleg 99,82 százalékos.

Megőrizte előnyét Kunhalmi Ágnes, az Egységben Magyarországért jelöltje, aki végül 25 945 szavazattal, 44,6 százalékos szavazataránnyal nyerte meg körzetét Lévai István Zoltánnal szemben, aki 25 145 szavazatot kapott. Ezek már a 100 százalékos feldolgozottság utáni adatok Budapest 15-ös számú, XVIII. kerületi központú egyéni választókerületében. 

Kunhalmi Ágnes Facebook-oldalán azt írta:

Továbbra is mindent meg fogok tenni azért, hogy tovább fejlődjön ez a csodálatos kerület. Hiszem, hogy ez csak együtt sikerülhet. Nyugalomra, fejlődésre és együttműködésre van szükség.

Egyben gratulált ellenfelének a helytállásért és megköszönte a szavazok bizalmát.

Szintén az eddigi eredményt erősítette meg a szavazatok teljes feldolgozottsága Baranya megye 1-es számú, Pécs központú egyéni választókerületében, ahol az ellenzéki összefogás jelöltje, Mellár Tamás vezetett a fideszes Kővári Jánossal szemben, aki végül 1153 vokssal maradt le a mandátumszerzésről. 

Kővári János a Facebook-oldalán reagált az eredményre, köszönetet mondott a szavazóknak, és azt mondta, folytatja a munkát Pécsért.

Egy körzet van még, ahol szoros az eredmény, Budapest 13-as számú, XVI. kerületi központú egyéni választókerületében a kormánypárti Szatmáry Kristóf és Vajda Zoltán között dőlhet el a mandátum sorsa. 

(Borítókép: Kunhalmi Ágnes 2022. január 5-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)