Újjászülethet Zamárdiban az Air Race

2022.04.11. 18:13 Módosítva: 2022.04.11. 18:54
Csákovics Gyula polgármester az utóbbi hetekben kétszer is beszélt Zamárdi képviselő-testülete előtt arról, hogy tárgyalásban van egy repülős versenysorozat szervezőivel, akik arra gondoltak, hogy a Balaton-part lehetne az új air show egyik helyszíne.

A polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hogy egy olyan csapat kereste meg külföldről, akik újra szervezik a repülős versenyt, és jelenleg már hat világvárossal van szerződésük – írja a 24.hu.

Magyarországon Zamárdiban szeretnék ismét megrendezni a versenyt, amely már új néven fog szerepelni.

A Red Bull 2019-ben jelentette be, hogy gazdaságossági problémák miatt másfél évtized után leállítja a Red Bull Air Race sorozatot. Budapestről Tarlós István főpolgármestersége idején ki is tiltották a zajos repülőket, ezért Magyarországon Zamárdiban tartották az utolsó futamot.

Tavaly márciusban felröppent a hír, hogy a verseny World Championship Air Race (WCAR) néven indulhat újra. Csákovics a testületi ülésen azt mondta, véleménye szerint „2023-ban lesz aktuális a rendezvény”, a szervezők viszont már 2022 júniusában szeretnék bejelenteni a helyszíneket. Verseny csak akkor lehetséges, ha a költségekbe a kormányzat, vagyis a Magyar Turisztikai Ügynökség is beszállna egy nagyobb összeggel.