Novák Előd: A Mi Hazánk Mozgalom saját halottjának tekinti a Jobbikot

2022.04.14. 17:03
Novák szerint a Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután szintén összeolvadt az MSZMP jogutódjával.

Novák Előd a Jobbik XI. kerületi irodája előtt tartott tájékoztatón úgy fogalmazott: a Mi Hazánk mostanra otthont teremtett a nemzeti radikális szavazóknak. Novák jelezte, hogy parlamenti pártként is folytatják az utcai politizálást, legyen szó „az ország legnagyobb majálisának megszervezéséről, szivárványos zászló leszedéséről vagy a gyászlobogó kitűzéséről figyelemfelhívó jelleggel”.

A Mi Hazánk alelnöke, miután fekete zászlót helyezett el a Jobbik-iroda bejárata fölé, Jakab Pétert, a párt elnökét politikai hullának nevezte, „aki a lemondás helyett magával rántja pártját is, melynek nem maradt szavazótábora, valamint elvei és programja sem”.

Novák szerint a Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután szintén összeolvadt az MSZMP jogutódjával, holott alapítónyilatkozatuk szerint a Jobbik elsődleges feladata „a kommunista utódpárt és a vele összefogott szélsőséges liberálisok” eltávolítása lett volna a hatalomból – idézett a dokumentumból. Az alelnök kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalmat éppen azok alapították, „akik ezzel a köpönyegforgatással szembeszálltak a Jobbikban”.