Márki-Zay Péter új párttal vág neki a 2024-es EP-választásnak

image 6483441 (4)
2022.04.17. 21:34
Márki-Zay Péter egy olyan, civileket képviselő európai néppárt megalkotását tűzte ki célul, amely küzd a korrupció és a szélsőségek minden megnyilvánulása ellen, politikai hazája pedig az Európai Néppárt lehet.

Márki-Zay Péter húsvétvasárnap új videóval jelentkezett a közösségi oldalán. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje szerint nem szabad abba a hibába esni, hogy a két héttel ezelőtti súlyos vereség okát egymásban keressék.

Alapvetően a körülöttünk kiépült rendszer az oka annak, hogy április 3-án nem sikerülhetett ez a nagyon fontos projekt, amire én is rátettem az életemet

– mondta az ellenzéki politikus, aki szerint az utolsó esély is elúszott arra, hogy Orbán Viktor rendszerét megdöntsék. Aki viszont úgy gondolja, hogy négy év múlva leváltható lenne ez a rendszer, az egyben legitimálja is a mostani állapotot.

Márki-Zay szerint a vereség feldolgozásához idő kell, ahogy ahhoz is, hogy megtalálhassák azokat az új utakat, amelyek előrébb vihetik Magyarországot.

Akik a mostani gyászban megfogták egymás kezét, azoknak az építkezésben sem szabad azt elengedniük. Meg kell erősíteni ott is a közösségeket, ahol ezek fájó hiánya okozta a vereséget. Azok a beszélgetések, amelyek két hete megindultak, kiutat jelenthetnek ebből a válságból.

Magyarország ugyanis válságban van

– vont mérleget a politikus, aki beszámolt arról, hogy az elmúlt napokban kétezren jelentkeztek a Kossuth-körökbe, amelyek a szabadság kis körei, rájuk építhetjük a következő időszak megoldásait is. Márki-Zay arra kérte követőit, hogy csatlakozzanak ehhez az egyre bővülő közösséghez.

Minden olyan embert várnak a Kossuth-Körök, aki tenni akar az ellen, hogy „Magyarország ne az egész Európai Unió legszegényebb, elnéptelenedő, legkorruptabb országa legyen”. Hódmezővásárhely polgármestere szerint meg kell teremteni a nyilvánosság új formáit.

Márki-Zay Péter szerint a Nerpédia kiváló kezdeményezését tovább kell építeni. Nagyon fontos lesz a párbeszéd honfitársakkal is. Márki-Zay a videó végén egy civileket képviselő európai néppárt megalkotását tűzte célul, amelynek első igazi megméretése a 2024-es EP-választás lesz.

Pártjuk megküzd a korrupció és a szélsőségek minden megnyilvánulásával, politikai hazájuk pedig az Európai Néppárt lehet, mindvégig szoros együttműködésben a Mindenki Magyarországa Mozgalommal és a Kossuth-körökkel. 

(Borítókép: Márki-Zay Péter 2022. április 3-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)