A hadseregre és a családokra költene ezentúl sokat a kormány

D SOS20220216008
2022.04.21. 06:28
A következő ciklusban a hadseregfejlesztés és a családtámogatások lesznek az új parlament legfontosabb feladatai – jelentette ki a Telexnek adott rövid videóinterjúban Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai igazgatója az ország előtt álló két főbb feladat mellett kiemelte, hogy megszorítások nem lesznek, de szerinte a háború ellenére sem kell Magyarországon recesszióra számítani. Orbán Balázs szerint növekedési pályán marad a magyar gazdaság és ez megteremti az intézkedések fedezetét úgy, hogy közben egyszerre biztosítható a költségvetési egyensúly is.

Jelezte, hogy a Pénzügyminisztérium már aktívan dolgozik a terveken, és megerősítette, amit a miniszterelnök választások utáni sajtótájékoztatóján mondott a különadók bevezetésének lehetőségéről. Hozzátette: sok múlik a költségvetési intézkedések terén azon, hogy elhúzódik-e a háború, illetve az energetikai szankciókat bevezeti-e a Nyugat. 

Orbán Balázs arra a kérdésre, hogy lehet-e belőle miniszter, azt mondta, hogy nem tervezi, de a kormányfő dönt a kérdésben.

(Borítókép: Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára  2022. február 16-án. Fotó: Soós Lajos / MTI)