Újra lehet fogaskerekűzni

2022.04.26. 12:31
A fogaskerekű vonalán befejeződik a pályakarbantartás, így szombat hajnalban újraindul a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat.

Szombattól ismét jár a fogaskerekű, hajnalban és a késő esti órákban azonban csak előzetes megrendelésre közlekedik – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

A fogaskerekű vonalán befejeződik a pályakarbantartás, így szombat hajnalban újraindul a Városmajor és a Széchenyi-hegy között közlekedő járat. 

Ezzel egy időben a BKK elindítja a Telefogas rendszert: a járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek.

Reggelente hétköznap fél hatig, hétvégén és ünnepnap pedig fél nyolcig, este tíz óra után pedig mindennap csak külön kérésre, megrendelésre indulnak el a szerelvények. Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik majd, ameddig az igénylő utazni szeretne, majd onnan a szerelvény visszatér a Városmajor végállomásra. A rendszer bevezetésével éjszaka kisebb lesz a zajterhelés a környéken.

Az utazási igényt online és a BKK ügyfélszolgálatának telefonszámán, legkésőbb 30 perccel a tervezett indulás előtt lehet jelezni. Lehet kérni személyesen a városmajori végállomáson a diszpécsernél is. Mindig a menetrendi indulási időpont előtt kell jelezni az utazási igényt. A már közlekedő vonatnál pedig a járművezetőt is lehet értesíteni a további utazási szándékról.