Botond, Mózes
EUR 387,04 Ft
USD 372,29 Ft
14 °C
29 °C

Nézni is rossz a Bakonyig jutott félelmetes szupercellát

2022.05.14. 16:36
A csütörtöki naphoz hasonlóan most is egy LP (low precipitation), vagyis gyenge csapadékú szupercelláról van szó, ami a szupercellák legszelídebb változata.

A száraz légkör és a vártnál gyengébb légköri kényszerek miatt csak néhány zápor, gyenge zivatar tudott kialakulni pénteken. Látványosság viszont ennek ellenére is akadt, a kora esti órákban ugyanis nyugat felől egy kisebb szupercella lépte át a határt, és jutott el egészen a Bakony térségéig – számolt be róla az Időkép. 

A csütörtöki naphoz hasonlóan most is egy LP (low precipitation), vagyis gyenge csapadékú szupercelláról volt szó, ami a szupercellák legszelídebb változata. Ennek ellenére felhőszakadás, jégeső vagy viharos széllökés ilyen szupercellák környezetében is előfordulhat. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla