Dömötör Csaba: Jakab Péter a Facebook-buborék hatása alá került

PAP 9165
2022.05.20. 19:00
Az Index Kibeszélő című műsorában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kormányzati feladatokról, ellenzék parlamenti munkájáról és a brüsszeli forrásokról is beszélt.

„Jakab Péter a Facebook-buborék hatása alá került” – mondta Dömötör Csaba a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára az ellenzék parlamenti szerepvállalásáról, a parlamenti viták stílusáról. Hozzátette, a Jobbik elnöke nagyon sokszor azt láthatta, ha provokál a Parlamentben, az sokaknak tetszik, van, aki like-kal is kifejezi ezt, és így Dömötör szerint azt gondolhatta, hogy a közösségi médiafelületen történő tetszésnyilvánítás többséget is jelent.

Nagy kérdőjel a parlamenti munkát illetően, hogy ezt a stílust követik-e, tehát száraztésztát hoznak majd be, meg különböző élelmiszereket. Kezdték egyébként egy-egy árucikkel – Szabó Tímea a kampány végén már egy egész kisbolt-árukészlettel jött be – vagy esetleg változtatnak.

Dömötör Csaba szerint az első ülések alapján nem lehet megmondani, hogy az ellenzéki pártok miként kívánnak részt venni a parlamenti munkában. 

Mintha azt sem tudták volna még eldönteni, hogy részt akarnak-e venni a parlamenti munkában. Én minden vitában részt veszek, és azt látom, hogy a baloldal maga nem döntötte még el, hogy hogyan akar ebben a parlamenti munkában részt venni.

Kibeszélő Dömötör Csaba

Az ellenzéki összefogásról az államtitkár azt mondta:

Egyetlen egy szakterületet nem tudok mondani, ahol azt láttam volna, hogy tanultak valamit a kudarcokból, és valamit változtattak volna. Ha már azt megnézték volna, hogy a magyarok mit támogatnak, akár a konzultációkon keresztül, akár közvélemény-kutatásokon keresztül, akkor láthatták volna, hogy amit a kormány tesz, amit cselekszik, annak van társadalmi támogatottsága. És nagyon gyakran az volt az érzésem, hogy csak azért is, „dafke” az ellenkezőjét mondják annak, amit a kormány mond, mert a kormánytól érkezik. Függetlenül attól, hogy az jó-e az országnak, vagy nem. Mi mindig figyelembe vesszük azt, hogy mi jó az országnak

A Kibeszélőből kiderül, hogy:

  • mik lesznek az új kormány legfontosabb feladatai;
  • milyen szempontok alapján alakították át a minisztériumokat;
  • miért tartja vissza a pénzeket az Európai Bizottság;

A teljes videót a fenti lejátszóra kattintva nézhetik meg, a beszélgetés podcastverzióját pedig alább érhetik el:

(Borítókép: Dömötör Csaba. Fotó: Papajcsik Péter / Index)