Demjén Ferenc és Azahriah is fellép a Vál-völgyi Zsúron

D  AS20200824003
2022.05.25. 17:10
Exatlonisták bemutatója, Havasi-koncertshow, a Follow the Flow, Azahriah és Demjén Ferenc fellépése, találkozás olimpikonokkal – egyebek mellett ezeket a programokat ígéri a 6. Vál-völgyi Zsúr. Az Alcsúti Arborétumban 2022. június 4-én és 5-én zajló családi fesztivál a koncertek mellett gyerek- és gasztronómiai programokkal várja a látogatókat.

A Fejér megyei Alcsútdoboz arborétumában immár hatodik alkalommal rendezik meg a Vál-völgye legkedveltebb gasztronómiai, zenei és kulturális zsúrját. Jegyet nem kell venni, a belépés mindenkinek ingyenes. A kétnaposra bővült fesztivál a pandémia miatti kétéves kényszerszünet után tér vissza, és a kulturális programok mellett ezúttal a helyi manufaktúrák termékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. 

Idén harcművészeti bemutató, néptánccsoportok, -zenekarok, népdalénekesek és a gyerekkórus fellépése, valamint mazsorett-előadások színesítik a palettát szombaton és vasárnap is. A vásáron a vendégek bőrdíszműves munkák, kézzel készült textiltermékek, natúrkozmetikumok közül válogathatnak, de vásárolhatnak friss tejterméket vagy pálinkát is.

A Vál-völgyi Zsúr kisszínpadán szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődnek a programok helyi előadók műsorával. Ezután olimpikonokkal találkozhat a közönség, június 4-én Risztov Éva, Bárdosi Sándor, Fodor Rajmund és Szécsi Zoltán, 5-én Storcz Botond és Cseh László mesél majd a nézőknek. Mindkét napon sportbemutatót tartanak az exatlonisták, lesz BMX, kick-box, karate és freestyle foci is. Szintén a kisszínpadon lép fel a Valmar, Kis Grófo, a Fiestából is ismert Csordás Tibi, Nótár Mary, a Swing á la Django, Toldi Viktória és zenekara, továbbá a Melody Maker, valamint a V-Tech egykori énekese, Kefir.

A nagyszínpadon szombaton délután öttől indulnak a koncertek, zenél

  • az Irigy Hónaljmirigy,
  • Azahriah,
  • a Follow the Flow,
  • a napot pedig Demjén Ferenc fellépése zárja.

Vasárnap a látogatók megnézhetik a Rippel Brothers Show-t, színpadra lép majd a Ferinek nem mindegy, Pápai Joci és az Edda Művek is. A Zsúrt a Havasi-koncertshow zárja. A rendezvény házigazdája Kiss Ramóna, a TV2, és Dénes Tamás, a Retro Rádió műsorvezetője lesz.

A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, népi fajátékokkal, lufihajtogatással, bohóc- és bűvészshow-val, mágneses horgászattal várják, és meglátogathatják a Rippel Cirkuszi Kalandparkot is. A nagyobbak pedig kipróbálhatják a mobil mászófalat vagy a rekeszmászást.

Különleges környezet, védendő értékek

Az Alcsúti Arborétum a fővárostól negyven kilométerre, Székesfehérvár és Tata között helyezkedik el. A helyszínt a Vál-völgyi kisvasúttal is meg lehet közelíteni, a szerelvények a fesztivál idején sűrített menetrenddel közlekednek. Az autóval érkezők az M1 autópályáról a bicskei leágazásnál a 881-es közúton, illetve az M7-ről a Baracska–Kajászó-leágazásnál a Kajászó–Vál–Alcsútdoboz-útvonalon keresztül találják meg az ország egyik legrégibb, angolparkjellegű kertjét. A kocsik az arborétum melletti füves területen állhatnak meg, a parkoló befogadóképessége azonban korlátozott, ezért a szervezők a látogatóknak azt ajánlják, válasszák inkább a tömegközlekedést – vonattal például el lehet jutni Bicskéig, majd onnan helyi autóbusszal Alcsútdobozig. Felcsútról a rendezvény alatt Dotto kisvonattal is utazhatunk a zsúrra. A biciklivel érkezők a főbejárat melletti tárolóban hagyhatják kerékpárjukat, a rendezvény területére csak gyalog szabad belépni, továbbá a növényvilág megőrzése érdekében állatot sem lehet bevinni a területre.

Részletes program és információk a fesztivál honlapján találhatók: www.valvolgyizsur.hu

(Borítókép: Demjén Ferenc fellépés közben 2020. augusztus 24-én. Fotó: MTI / Kovács Tamás)  • Hírek
  • Megtakarítás