A fiát molesztáló nőre súlyosítást kért a fellebbviteli főügyészség

2022.06.07. 13:02
A másodfokú eljárás során súlyosítást kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a nőre, aki két évvel ezelőtt a láthatások alkalmával szexuálisan molesztálta hétéves fiát – tudatta a másodfokú ügyészség kedden az MTI-vel.

A május 19-én kihirdetett ítéleti tényállása szerint a nő zűrzavaros életvitele miatt a gyermeket nagyrészt a dédnagymamája gondozta, ötéves korában azonban a járási hivatal védelembe vette a fiút, és nevelőszülőnél helyezte el.

A hivatal engedélyezte a nőnek, hogy havonta két alkalommal egy-egy órát felügyelet nélkül kapcsolatot tarthasson a gyermekével a győri gyermekvédelmi szakszolgálat hivatalos helyiségében.

A nő 2020-ban a láthatásokon a szakszolgálat udvarán félreeső helyen, illetve az épület mellékhelyiségében több alkalommal szexuális cselekményt végzett és végeztetett gyermekével.

A fiú az esetet követően elmondta a nevelőszülőjének, hogy mit csinált vele az anyja, ő pedig jelezte ezt a kisfiú gyámjának, majd feljelentést tettek.

A kisfiú érzelmileg és értelmileg súlyosan elmaradott, tavaly augusztusban szakértői vélemény alapján intézetben kellett elhelyezni.

A Győri Törvényszék a nőt folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt öt és fél év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Mindezek mellett a bíróság szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a nő és védője felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés enyhe, a nő születésétől kezdve alig törődött a gyermekével.

Amikor a kisfiú a nevelőszülőnél végre szeretetteljes és nyugodt környezetbe került, kedvező fejlődés indult el nála. A nő az erkölcsileg mélyen elítélendő, a gyermek bizalmával gátlástalanul visszaélő magatartásával mindezt tönkretette

– olvasható a közleményben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.