Orbán Viktor: A Fradinak csak az arany számít, nekünk meg a gyerekek

D MTI20220525003
2022.06.07. 06:43
Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen követte végig az U17-es utánpótlástorna meccseit a hétvégén, az esemény pünkösdhétfőn ért véget.

„Amikor az angolokat megvertük szombat este, ott 5-6 akadémista játszott a válogatottban, és mi is tudtunk adni két kezdőjátékost meg egy cserejátékost. Tehát ezeknek a tornáknak az értelme olyan meccseken mutatkozik meg, mint legutóbb a nagyválogatott mérkőzése” – nyilatkozta az M4 Sportnak a miniszterelnök a torna után.

Orbán Viktor azonkívül, hogy háláját fejezte ki a Suzukinak, amiért évről évre támogatja a tornát, hosszasan méltatta Mezey Györgyöt, aki a Puskás–Suzuki Kupa egyik megálmodója volt. A korábbi edző mondta mindig, hogy olyan csapatokkal is kell játszani,

akik nem langyosak, hanem letépik a gyerekekről a gatyát, ha kell.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az akadémisták szerepeltetése az NB I-ben a legfontosabb, az eredmény másodlagos.

Mi egy akadémia vagyunk, nem egy klasszikus futballklub. Ugye a Fradinak csak az arany számít, nekünk meg a gyerekek

– magyarázta.

Nyilatkozatát azzal zárta, hogy a mai futballban a karakter és a jellem számít igazán. Természetesen kell tudni futballozni is, de egy harcos-katona életmódot kell választani. Jó karakterekre van szükség, akik tudnak futballozni, hiszen szerinte a gyenge jellem a mai futballban már nem tud érvényesülni, hiába párosul tehetséggel.

A Puskás Akadémia célja, hogy komoly férfiakat tudjon kinevelni.

Hétfőn ért véget a 2022-es Puskás–Suzuki Kupa, ahol a Real Madrid 4–0-ra győzött a Dinamo Kijev elleni döntőben. Legjobb magyar csapatként a Puskás Akadémia végzett, miután a bronzmérkőzésen 3 gólos vereséget szenvedett a Flamengo ellen. A Budapest Honvéd 6. helyen zárt a vesztes helyosztó mérkőzés után.

A miniszterelnök szerint a negyedik hely ellenére azért néhány tehetséges játékos megmutatta magát a szakma előtt a „mi Puskás-mezünkben”.

(Borítókép: Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)