Vádat emeltek a nő ellen, miután szobatársával együtt akart öngyilkos lenni

2022.06.15. 19:53
A Marcali Járási Ügyészség öngyilkosságban való közreműködés miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki közös öngyilkosságot kísérelt meg szobatársával, ő azonban túlélte a mérgezést, amibe barátnője belehalt.

Öngyilkosságban való közreműködés bűntette miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki közös öngyilkossági kísérletükben túlélte a mérgezést, amibe a barátnője azonban belehalt – írja az ügyészség.

A vádirat alapján a hatvanas éveiben járó vádlott egy Somogy megyei szeretetotthonban osztozott egy közös szobán a sértettel. A két szobatárs egyformán reménytelennek érezte a helyzetét, ezért elkeseredésükben közös öngyilkosság elkövetésében egyeztek meg.

A nő ötlete alapján 2019 októberében egy benzinkútra látogattak, ahol az elkövető fagyálló folyadékot vásárolt, majd a mérgezést okozó mindkettejüknek töltött, a szobájukba való visszatérés után. A barátnők együtt elfogyasztották a fagyállót – ami mellé a vádlott kettő deciliter pálinkát is megivott –, majd aludni tértek.

A sértett életét a szakszerű kórházi ellátás ellenére sem lehetett megmenteni, a terhelt azonban azért nem vesztette életét a mérgezésben, mert a fagyálló az elfogyasztott alkohol miatt kisebb koncentrációban szívódott fel szervezetében.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/