Röszkénél csak kilépni lehet az országból, több órás a várakozás a határon

2022.07.17. 08:08
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt hosszú a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán vasárnap délelőtt.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak négy, az autóbusszal utazóknak kettő órát kell várniuk a határátlépésre. A belépő oldalon személyautóval három-, busszal kétórás a várakozás főleg a hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt.

Intenzív a forgalom a júliusban és augusztusban pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is, ahol két órát kell várni a kilépésre. A kübekházi határátkelőhely kilépő oldalán egyórás a várakozás.

Busszal rövidebb a várakozási idő

Románia felé, a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személyautóval utazóknak kettő, a busszal érkezőknek egy órát kell várni. Az MTI szerint a nagylaki közúti határátkelőhelyen mindkét irányban egyórás a várakozás.

A gyorsabb határátlépés érdekében az utazók itt választhatják az egész nap működő kiszombori határátkelőhelyet.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

Korlátozzák az átkelést a gyorsítás érdekében

Később az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 17-én 10 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés – írja a rendőrség honlapján.

10 órától 19 óráig csak a kilépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet, amivel a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén. A belépő utasok a Röszke autópálya-határátkelőhelyet használhatják.