Elhordják a budai romhegyet: ilyen most a leomlott pártház környéke

IMG 20220719 170805
2022.07.21. 21:02 Módosítva: 2022.07.22. 06:03
Két hónapja zuhant az utcára a Böszörményi úti egykori pártház homlokzata. A mostani képek apokaliptikus állapotokat mutatnak, ennél már csak jobb lehet. Helyszíni riport.

A május 16-án történt baleset után a fővárosi kormányhivatal hamar engedélyezte az épület további bontását, és mostanra csak egy apokaliptikus romhalmaz maradt a korabeli pártházból.

De az elmúlt két hónapban nem volt konfliktusoktól mentes az egykori ingatlan helyén új komplexumot építő önkormányzati beruházó cég, a BBSZ Ingatlan 2022 Kft. és a környéken élők viszonya, hiszen a nyári szárazságban különösen nagy porral járó bontási munkálatok miatt üzletek zártak be, lakók háborogtak.

Betondarálás nem várható

A beruházó közlése szerint most ott tartanak, hogy

megkezdték a hegyekben álló bontási törmelék elszállítását az építési területről, és igyekeznek megnyugtatni a lakosságot, hogy újabb megpróbáltatásokra nem kell számítaniuk,

ugyanis a helyszínen nem kerül sor betondarálásra, a nagyobb romdarabokat is egyben szállítják el.

A folytatásról ősszel döntenek

A beruházó egy másik közleményéből pedig az derül ki, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete tavaly decemberben nagy többséggel (17 támogató szavazattal, 2 nem ellenében, egy tartózkodás mellett) határozott arról, hogy a BBSZ Ingatlan 2022. Kft. a projekt második szakaszának részeként szerezze meg a beruházásra vonatkozó építési engedélyt, ami megtörtént, és a testületi határozat értelmében az ingatlanfejlesztési projekt harmadik szakaszát jelentő folytatásáról a bontási munkálatok lezárultával, legkorábban ősszel tárgyal majd a képviselő-testület. 

(Borítókép: Sánta András / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport