Leeshetett az ágyról, meghalt egy öt hónapos csecsemő Jászapátiban

2022.07.27. 19:09
Jászapátin rosszul lett egy öt hónapos csecsemő, aki egy esés következtében sérülhetett meg olyan mértékben, hogy a kórházban az orvosok már nem tudták megmenteni.

Sipos-Kácsor Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a Szóljon.hu-t, hogy az említett halálesetet a Jászberényi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat részéről Méhes Dóra kommunikációs szervező elmondta: a helyszínre két mentőautót és egy mentőhelikoptert riasztottak.

A gyermek életét sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem lehetett megmenteni. Hozzátette, hogy „a körülmények tisztázása a hatóságok feladata”.

Nagy tömeg verődött össze a jászapáti orvosi rendelő előtt, ahová két mentő- és egy rendőrautó is érkezett. A szemtanúk elmondása szerint egy öt hónapos kisbaba lett rosszul, akinek az életéért küzdöttek. Egyesek úgy vélik, leeshetett az ágyról, és az ütés következtében létfontosságú szervei sérülhettek meg. A helyiek megdöbbenve állnak az eset előtt, amelynek súlyosságát mutatja, hogy időközben mentőhelikoptert is hívtak, amely a piactéren szállt le.