Villamossal ütközött egy halottaskocsi Budapesten

2022.08.09. 19:05
Halottakat szállító furgonnal ütközött a villamos Budapesten. A temetkezési vállalat sofőrje figyelmen kívül hagyta a közlekedési jelzéseket.

Villamossal ütközött egy furgon Budapest II. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasoron kedden délelőtt. A Budapesti Temetkezési Intézet tulajdonában és üzemeltetésében lévő jármű a Budagyöngye irányból haladt a középső sávban, amikor a János kórház előtti kereszteződésnél figyelmen kívül hagyta a közlekedési jelzéseket, és ütközött az 56A jelzésű villamossal. 

A Bp-i Autósok azt írja: a sofőr figyelmen kívül hagyta, hogy a középső sávból kizárólag balra lehet kanyarodni. Az ütközés pillanatában a halottszállító mögött egy rendőrautó haladt, a benne lévő rendőr pedig szemtanúként nézte végig az esetet.

A temetkezési intézet sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a helyszínről szállították kórházba. További sérültekről egyelőre nincs információ.

Kiemelik: a balesetet szenvedett furgonhoz a Temetkezési Intézet másik járművét is a helyszínre kellett hívni, ugyanis rakterében több halottat is szállított az ütközéskor.