Négy iskolát újítanak fel a tamási tankerületben

2022.08.13. 13:55
Csaknem 130 millió forintból újítanak fel négy tanintézményt a tamási tankerületben. A kivitelezési szerződéseket várhatóan szeptemberben kötik meg, a munkák tavaszra fejeződnek be.

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu Program mintegy 130 millió forintos támogatásával.

A tankerület tájékoztatása szerint a Bonyhádi Általános Iskola kakasdi, Bezerédj Amália Tagintézményében 53 millió forintos ráfordítással az épület homlokzati hőszigetelését végzik el, a pincehelyi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 25 millió forintért lecserélik a tetőhéjazatot, és a padlásteret hőszigetelik. A szakcsi iskola épületében 16 millió forintos beruházással szintén a padlásteret szigetelik, a teveli intézményben 35 millió forintos támogatással a tornatermi nyílászárókat cserélik ki, és járdát, lépcsőt újítanak fel.

Hozzátették: a kivitelezési szerződéseket várhatóan szeptemberben kötik meg, a munkák tavaszra fejeződnek be.

A négy intézményben csaknem négyszáz diák tanul.

A tankerület területén a program keretében 2020-ban hat iskolát újítottak fel több mint 110 millió forintos támogatással; akkor a szakcsi, a kakasdi és a pincehelyi iskola mellett a dalmandi, hőgyészi és szakályi iskolaépületeket korszerűsítették – írta az MTI.