Navracsics Tibor: A keresztény kultúra és az erős alapokon nyugvó állam minden balsorsból kiutat mutat

2022.08.21. 17:52
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerint a megváltozott körülmények között is a Szent István-i történelmi döntés szellemében kell tovább építeni Magyarországot.

„A magyarság történetének elmúlt ezer esztendeje során mindig központi kérdés volt számunkra, hogy mire is van szükség a magyar nép, a magyar kultúra megmaradásához. Különösen erős kérdés volt ez a tatárjárás, a török uralom, a trianoni békediktátum vagy a világháborúk pokla idején” – írja a közösségi oldalán Navracsics Tibor.

Szent István király erre a kérdésre adott, ezer évvel ezelőtti válasza: a keresztény kultúra és az erős alapokon nyugvó állam előbb-utóbb minden balsorsból kiutat mutat. A tárcavezető szerint ma is ezt kell szem előtt tartanunk, és a modern időkben is ezekhez a sarokpontokhoz kell ragaszkodnunk. 

Szent Istvánnak jutott osztályrészül a nehéz döntés, hogy olyan alapvető lépéseket tegyen, amelyek máig meghatározzák életünket, nyelvünket, világlátásunkat. Kereszténység és állam, ez a két lépés, amely történelmi távlatát tekintve is nevezhető forradalminak, hiszen két területen olyan új ösvényre lépett a magyarság, amely máig a megmaradását biztosította

– mondta Navracsics Tibor Révfülöpön a Szent István-napi ünnepi megemlékezésen.

„Ha esik, ha fúj, szenvedélyünk Magyarország”

A tavalyi Szent István-naphoz hasonlóan idén is négy napon át ünnepelhettük Magyarország születésnapját: augusztus 18. és 21. között húsznál is több helyszínen több száz program várta a látogatókat. Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán a hazaszeretetet hangsúlyozta a nemzeti ünnepünk alkalmából közzétett posztjában