Kígyót is simogathat az Állatkertek Éjszakáján

2022.08.26. 18:07
Újra izgalmas programokkal várják az állatok barátait péntek este héttől éjfélig az Állatkertek Éjszakáján. Sok-sok kalandot és látnivalót tartogat a nyár utolsó péntekje.

Fókashow, elefánttréning, cápák közé merülő búvárok mellett a perzsa leopárdok látványetetését is megtekinthetik a látogatók. A botanikai előadás, kígyósimogató, lószerszámos zsákbamacska kvízjáték sem maradhat el – változatos módon ismerkedhetnek meg a résztvevők az éjszakai állatkerttel.

A Varázshegyben állati show-val várják a családokat. A levélvágó hangyák és a denevérek életének rejtélyei mellett lesz kígyóles és ízeltlábú-bemutató, valamint ismeretterjesztő előadások is. A Főkapu téren gólyalábasok, zsonglőrök, Fénycirkusz és akrobatikus LED-show kápráztatja el a vendégeket. A színpadi produkciók sorát gazdagítja a Magyar Színház Kalandokon át című előadása.

Gólyalábas és zenés vendégfogadás után az Elysians produkció a Holnemvolt Vár területét tölti meg élményekkel, amelyekhez akár a Szavannaház csodáin keresztül is eljuthatnak a látogatók. A Schaftner-féle körhinta és a vurstli részen igazi nosztalgikus élményekben lehet részük. Az Ausztrálháznál, a Nagytónál és a Nagysziklánál, valamint a Mesterségek udvaránál egész estés fényvarázslat színesíti majd az állatkerti éjszakát.

A részletes program itt olvasható. Az esti programra csak az erre szóló külön jegyek érvényesek, egyéb belépők, kedvezményes jegyek és az éves bérletek nem használhatók fel. Jegyek elővételben (az esemény napján 22 óráig) a helyszíni pénztárakban és online is válthatók. Az izgalmasnak ígérkező eseményre Karácsony Gergely főpolgármester is felhívta a figyelmet a közösségi oldalán.