Kálmán Olga az ársapka megszüntetéséről: Orbán miatt van válság Magyarországon

902A0279
2022.09.01. 14:23
Kálmán Olga Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ársapkákra vonatkozó kijelentéséről azt mondta, hogy ez a kormány egyik újabb megszorítását jelenti.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője Nagy Márton bejelentésére reagálva az ársapkák kivezetéséről közösségi oldalán azt írta, hogy újabb megszorításra készül a Fidesz.

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint az infláció miatt mérlegelni kell, hogy fenntarthatók-e az ársapkák. Az intézkedéseket azért kellett életbe léptetni, mert a magyar gazdaságot ársokk érte, amely a háborúval egyre nagyobb lett. A miniszter az ársapkákkal kapcsolatban megjegyezte továbbá: „Addig jó volt, amíg a helyzet átmeneti volt, ha viszont állandóvá válik, nem fenntartható.” 

„Amíg Orbán marad, marad a válság is”

Kálmán Olga videót tett közzé Facebook-oldalán, amelyben elmondta:

Nagy Márton megszorításokért felelős miniszter arról beszélt tegnap az Inforádióban, hogy előbb-utóbb ki kell vezetni az ársapkákat. A miniszter szerint az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, nem fenntarthatók az ársapkák.

A politikus szerint a választási kampányra és az ország átverésére voltak jók az ársapkák, de mivel már megvan a hatalom, nincs rájuk többé szükség.

Kifejtette, hogy a hétszeres gázáremelés, a többszörös áramáremelés, az Európa-rekorder élelmiszer-drágulás, a kata eltörlése és a kormányzati adóemelések után ez lesz a következő megszorítás.

Hozzátette: a DK szerint ez a sokadik bizonyítéka annak, hogy Orbán miatt van válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, marad a válság is.

(Borítókép: Kálmán Olga. Fotó: Ajpek Orsi / Index)