Tanévről posztoltak a politikusok: már csak 289-et kell aludni a nyári szünetig

2022.09.01. 09:32
Facebook-bejegyzésekben kívánnak sok szerencsét az új tanév alkalmából a magyar politikusok. Novák Katalin sérült gyerekek nevelésével foglalkozó intézet tanévnyitóját nyitotta meg, Márki-Zay Péter irodalmi idézettel kíván sok új barátot, Menczer Tamás pedig azzal nyugtatja a nebulókat, hogy „már csak 289-et kell aludni a nyári szünetig”.

Novák Katalin Facebook-posztban kívánt minden családnak sok türelmet az idei tanévkezdéshez. A köztársasági elnöki augusztus 31-én a szegedi Gemma Központban nyitotta meg a tanévet, ahol súlyosan sérült gyermekeket nevelnek. 

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP megválasztott országgyűlési képviselője azzal nyugtatta az iskolába induló tömeget, hogy „már csak 289-et kell aludni a nyári szünetig”. A külügyi államtitkár szerint nem kell aggódniuk a gyerekeknek, mert ez az idő „pikkpakk eltelik”.

Sikeres iskolakezdést, gyerekek!

–  írta végül Menczer Tamás. 

 Az MMM elnöke sem maradt ki

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke egy Jane Teller-idézettel kívánt „nagyon sikeres tanévet, sok szép élményt és rengeteg új barátságot” a tanév első csengője alkalmával. 

Iskola nélkül vakáció sem lenne

– idézte az író szavait a politikus. 

 Jakab Péter ma is dühös 

A nemrégiben függetlenné vált országgyűlési képviselő, Jakab Péter szerint az új tanévhez új kormányra lenne szükség. Mint írta, „csak a tanév új Magyarországon, minden más a régi: régi bérek, régi osztálylétszámok, régi leterheltség, régi óraszámok, régi tudás, régi kazán. Amiből viszont még régebbi kéne, fatüzelésű”.

Úgy véli, a pedagógusszakma új oktatást akar, amihez új kormányra lenne szükség. Szerinte a jelenlegi kormány „a gyerekeken, a tanárokon, a fűtésen és az oktatáson spórol”. 

A jövő nemzedéke minden pénzt megér

– írta posztja végén Jakab Péter.