Szabadnapján mentett életet a salgótarjáni mentős

2022.09.02. 15:17
Szabadnapján mentette meg ismerőse életét egy mentős Salgótarjánban. A férfi futás közben vette észre, hogy barátja rosszul lett. A szakember azonnal riasztotta a katasztrófavédelmet és az országos mentőszolgálatot is.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számolt be egy mentős hőstettéről. A történet szerint bajtársuk véletlenül, futás közben találkozott össze 85 év körüli ismerősével a mihálygergi víztározónál, azonban amikor visszafelé kocogott, az idős férfit a bokrok között fekve, eszméletlenül találta, és több tucat lódarázs rajzott körülötte. A férfi azonnal segítségére sietett, és mentőt hívott.

Miután a helyszín a mentőautó számára megközelíthetetlen volt, megpróbálta egyedül kiemelni a beteg férfit, ám eközben a darazsak őt is rengeteg helyen megcsípték. Ezután értesítette a környékbeli halőrt és a közelben levő ismerősöket is.

A csapatmunkának köszönhetően végül sikerült biztonságos helyszínre szállítani a férfit, ahol a mentőegység megkezdhette az ellátását. A beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba, és szerencsére az életmentő sem szenvedett komolyabb sérüléseket, így ma reggel szolgálatra jelentkezett a Salgótarjáni Mentőállomáson. A hős férfit a régióigazgató egy dicsérettel várta a szabadnapján végzett életmentésért.