Rendesen berúgta az ajtót az ősz

D  VG20211118154
2022.09.03. 05:51
Szombaton leginkább napos időre számíthatunk, azonban helyenként eleredhet az eső. Az előrejelzések szerint 24 óra alatt 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat a Tiszántúl északkeleti felében.

Szombaton a keleti, északkeleti tájak kivételével leginkább napos idő várható, ám helyenként (keleten és északkeleten) kisebb eső és egy-egy zápor kialakulhat. A légmozgás az északkeleti és északnyugati tájakon élénk lehet. A párás, ködös hajnalt követően pedig délután 20 és 27 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet. 

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton nyugodt időjárás várható, az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenségek nélkül, így sem figyelmeztetést nem adtak ki megyei bontásban, sem riasztást a járásokra. 

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint nincs okuk aggodalomra a frontérzékenyeknek, hisz szombaton sem érkezik térségünk fölé időjárási front. A lassú melegedés miatt azonban az fejfájás és görcsös panaszok jelentkezhetnek. Valamint a hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok és könnyen megfázhatunk.

(Borítókép: Varga György / MTI)