Újabb negyedévet csúszik az M3-as metró átadása

2022.09.20. 16:42
Az M3-as metró Corvin-negyed állomásához riasztották a tűzoltókat hétfő délután. A katasztrófavédelem munkatársai átvizsgálták a területet. Közben ismét csúszott egy negyedévet az M3-as metró átadása. Az utasok leghamarabb 2023 második negyedévében használhatják a felújított vonalat.

Tűzjelzés miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat Budapesten az M3-as metró Corvin-negyed állomásához hétfő délután – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Mint írták, a kiérkezett egységek a területet lezárták, a munkálatok idejére kiürítették, és felderítették a jelzés helyét. A szerelvények ideiglenesen nem álltak meg ezen az állomáson, ugyanakkor a katasztrófavédelem munkatársai rövid időn belül megállapították, hogy nem volt tűz az M3-as metróban. 

Ismét csúszik az átadás

A BKV nemrég a Világgazdaság kérdésére megerősítette, hogy újra csúszott egy negyedévet az M3-as metró átadása. Ennek alapján legkorábban 2023 második negyedévében adhatják át a felújított vonalat az utasoknak. 

Mint írták, a most bejelentett késlekedést egy év alatt hozta össze a projekt, ám arról, mi lehet a csúszás oka, nem nyilatkozott a BKV. És bár 2023 márciusában befejeződnek a munkálatok, ezután következnek a hatósági ellenőrzések és a próbafutások. Ez azt jelenti, az építkezés befejeztével nem lesz használható a metró.