Meghalt Pete Péter

DSC 3066
2022.09.23. 08:07
Néhány nappal ezelőtt, szeptember 19-én súlyos betegség után, hetvenedik életévében meghalt Pete Péter közgazdász.

Pete Péter közgazdász szeptember 19-én, hetvenedik életévében súlyos betegség után, de mégis mindenki számára váratlanul halt meg – írja a Portfolio az Elteconra hivatkozva, amelynek alapítója és vezetője volt a közgazdász.

Pete Péter a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdászdiplomát, majd az Egyesült Államokban, a University of Connecticuton doktori fokozatot. Új-Zélandon makrogazdasági elemzőként dolgozott, majd utána a közgazdasági főáram harcos, megalkuvást nem ismerő híveként tért haza.

Több hazai egyetem közgazdasági képzésének megújításában volt főszereplő, szakkollégiumok népszerű oktatójává vált, vezette a Corvinus Egyetem Makroökonómia Tanszékét és az ELTE Közgazdaságtudományi Intézetét. 2008-ban a Magyar Nemzeti Bank Popovics-díjjal tüntette ki.

Rajongói oldala így búcsúzott tőle:

Mi, a közösség tagjai mindannyian örökre hálásak leszünk Neki a felbecsülhetetlen tudásért és életbölcsességért, amit kaptunk Tőle, és mindazért, amit létrehozott. Személyisége mind emberileg, mind szakmailag sokunk számára példaértékű marad. Emlékét örökre megőrizzük. Nyugodjék békében!

(Borítókép: Pete Péter 2017. december 12-én. Fotó: Bődey János/Index)