Latorcai Csaba lett a KDNP ügyvezető főtitkára

2022.09.23. 18:34
Latorcai Csaba államtitkárt, területfejlesztési miniszterhelyettest választotta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető főtitkárának a kisebbik kormánypárt országos elnöksége.

Latorcai Csaba évek óta tagja a KDNP-nek. Kormányzati munkája mellett ügyvezető főtitkárként a jövőben meghatározó feladata lesz a kereszténydemokrata politizálás szervezeti hátterének biztosítása, valamint a felkészülés segítése a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásokra annak érdekében, hogy a kereszténydemokrata értékek továbbra is meghatározó képviselettel rendelkezzenek az Európai Parlamentben és a magyarországi helyi közösségekben, önkormányzatokban – olvasható a KDNP MTI-nek elküldött közleményében.

Latorcai Csaba Hargitai Jánost váltja a kisebbik kormánypárt ügyvezető főtitkári posztján. Latorcai 2018-ban lett közigazgatási államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumában, majd idén májusban a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának és területfejlesztési miniszterhelyettesnek nevezték ki.

Navracsics Tibor a KDNP színeiben folytatja

Az Index is beszámolt róla, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter csütörtökön bejelentette: a KDNP parlamenti képviselőcsoportjában folytatja képviselői munkáját.

Köszönöm a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának, hogy kivétel nélkül amellett szavaztak, hogy a KDNP képviselőcsoportjának a tagja lehessek

– írta közösségi oldalán Navracsics Tibor.

A KDNP szerdán tartotta ülésszakkezdő frakcióülését Balatonalmádiban.