Ismét költözik a Barba Negra, év végéig két helyszínen várja a bulizókat

07
2022.09.26. 16:06
Új helyszínre költözik a Barba Negra. Az év végéig még két helyszínen tartanak rendezvényeket, a következő évtől viszont már újra egy helyszínen egyesülnek, és az ország legnagyobb szórakozóhelyét ígérik.

Mint arról már beszámoltunk korábban, egy beruházásnak köszönhetően a népszerű szórakozóhely, a Barba Negra már nem a Rákóczi híd budai hídfőjénél működik, a helyét egy hétemeletes irodaház vette át. A szórakozóhely ezzel nem szűnt meg, csak új helyre költözött, ami a klub Facebook-beszámolója szerint nem ment zökkenőmentesen.

Mint írták: a költözés vágya már 2018-ban megfogalmazódott, ugyanis kinőtték a helyet, ami miatt többször is lemaradtak egy adott rendezvényről. Az első lépéseket 2020 márciusában szerették volna meglépni, ám közbeszólt a koronavírus-járvány.

Az ország legnagyobb szórakozóhelyét ígérik 

Mostanra jutott el oda a szórakozóhely, hogy meg tudták valósítani terveiket, és új helyszínre, a XXI. kerületbe, a Szállító utca 3.-ba költöztek. Az új hely Barba Negra Red Stage névre hallgat, és több mint 3000 fős befogadóképességével Magyarország legnagyobb klubja lesz, ahol fesztiválnagyszínpad méretet és technikai felszereltséget ígérnek.

Nyáron a terület részben nyitott falakkal, de fedéssel biztosítja a közönségnek, hogy rossz időjárás esetén se ázzon el senki. A beengedhető létszám nagyobb lesz, mint jelenleg a Barba Negra Track befogadóképessége.

MINT ÍRJÁK: A KISEBB RENDEZVÉNYTÉR 850 FŐS BEFOGADÓKÉPESSÉGGEL BARBA NEGRA BLUE STAGE NÉVEN MŰKÖDIK DECEMBER 31-IG A TRACK TERÜLETÉN, 2023 JANUÁRJÁBAN PEDIG EZ IS KÖLTÖZIK AZ ÚJ HELYSZÍNRE.

Más területek felé is nyitnának

Közleményükből kiderül, hogy szeretnének nyitni a szórakoztatáson kívül a szakmai képzések felé, helyszínt biztosítva a technikai és zenei képzéseknek is, valamint bejárást biztosítanának az iskoláknak, hogy megismerhessék a zenei kultúra színfalai mögötti munkát.

Továbbra is szeretnének a fogyatékkal élők világnapjának a házigazdái lenni, emellett a hely szervezésében lebonyolított programokat a fogyatékkal élők ingyen látogathatják.

(Borítókép: Huszti István / Index)