Három hónap börtön várhat egy férfira, amiért megverte a kutyáját

2022.10.03. 11:11
A bántalmazott kutya nyüszítésére egy szomszéd figyelt fel, aki értesítette a rendőröket. A kutya combcsonttörést és más sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a 31 éves férfit állatkínzással vádolja, és vele szemben elzárást kérelmez.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 16-án napközben hazaért a VII. kerületi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a nagyjából 1 éves, kis testű kutyája lerágta a falvédőt, illetve több helyre odavizelt, ezért dühös és agresszív lett. Az indulat hevében legalább 15 percen keresztül üvöltözött és bántalmazta a kutyát, testszerte, több alkalommal, nyitott tenyérrel megütötte – olvasható a Fővárosi Ügyészség közleményében.

A bántalmazás és agresszív kiabálás miatt a kutya az ágy alá menekült, és ott félelmében, valamint a bántalmazás következtében keletkezett fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett. A bántalmazott kutya nyüszítésére egy szomszéd figyelt fel, aki értesítette a rendőröket.

A kutya véraláfutásos sérüléseket, valamint combcsonttörést szenvedett. Amint arra a közlemény felhívja a figyelmet, 

a combcsonttörés a kutyának megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna.

A 31 éves férfival szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség állatkínzás miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, akik börtönbüntetést indítványoztak vele szemben, ami maximum három hónap lehet a törvény szerint.