Börtönre ítéltek egy pécsi testépítőt, amiért tiltott teljesítményfokozókkal csencselt

2022.10.12. 20:56
Első fokon másfél év szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy helyi férfit, aki tiltott teljesítményfokozó szereket értékesített vállalkozóként a baranyai megyeszékhelyen működő üzletében.

A Pécsi Törvényszék közleményében azt írták, hogy a 2013 óta testépítéssel foglalkozó, versenyeken is induló, 2018-tól egy pécsi üzletben egyéni vállalkozóként testépítő szereket árusító férfi ismeretlen helyről különböző, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező és nem engedélyezett gyógyszereket, illetve teljesítményfokozó szereket szerzett be.

A tiltott teljesítményfokozó szereket sportteljesítmény, testépítés fokozása céljából kínálta, adta át, illetve illegálisan forgalmazta ismerőseinek, azokból rendszeres haszna származott

– olvasható a közleményben.

Illegális tevékenységére a nyomozók figyeltek fel, majd a férfi tartózkodási helyén tartott kutatás során meg is találták a tiltott teljesítményfokozó szereket és a magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket, a termékeket lefoglalták.

Az MTI értesülései szerint a férfit a bíróság első fokon teljesítményfokozó szerrel visszaélés és gyógyszerhamisítás előkészülete miatt egy év hat hónap börtönre ítélte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a határozat ellen a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése miatt jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.