Nagy fogás Palotáson, emberméretű harcsa akadt horogra

2022.10.21. 05:44
Grandiózus halóriás akadt a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület egyik tagjának horgára, másfél órás fárasztás után egy 74 kilós harcsát sikerült kifogni.

Az egyesület elnöke, Komáromi Tibor a nool.hu-nak elmondta, hogy hétfő délután szervezetük egyik oszlopos tagjának sikerült egy több mint hetven kilogrammos harcsát a fognia.

Érdekesség, hogy a horgászunk eredetileg nem is harcsát akart megakasztani, hiszen pellettel és pontyozófelszereléssel érkezett a tópartra. A nagy pillanat 14 óra 30 perc körül jött el, amikor is egy hatalmas rántás jelezte számára a méretes kapást, majd elkezdődött a csónakos fárasztás, amelyben Bóna István halőr segédkezett. A nem kevesebb mint másfél órán át tartó brutális küzdelem végén sikerült megmeríteni a harcsát, amelyet lemérve 74 kilogrammot mutatott a mérleg

– ismertette az eset részleteit a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület elnöke, valamint leszögezte, hogy sporthorgász révén társuk visszaengedte a halat a víztározóba.

Mindezt a ragadozóhalakra vonatkozó helyi szabályok is indokolták, hiszen a harcsák esetében a 25 kilogrammnál többet nyomó példányokat minden esetben kötelező visszaengedni a horgásztóba. A hétfői esetnél sem történt ez másképp, de persze csak azután, hogy elkészültek a kapitális fogással közös képek, amelyeket az egyesület a közösségi oldalán is megosztott.

Az egyesület elnöke a hírportálnak azt is elárulta, hogy horgászuknak nem ez volt az eddigi legnagyobb harcsája, hiszen egy 93-94 kilogramm körüli egyeddel ő tartja a tórekordot.