Motorcsónakot lopott, utána majdnem megfulladt

2022.10.26. 06:59
Segítségért kiabált a motorcsónakról egy ittas állapota miatt zavart nő, aki elkötött egy hajót a budakalászi kikötőből. Rendőrt hívott egy szemtanú, majd a rendőrség láttára a nő vízbe vetette magát.

Egy folyón sodródó motorcsónakról a vízbe ugró, zavart nőt mentettek ki a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei Budapesten. A rendőrség honlapja szerint kiderült, hogy a hajót elkötötte.

A Római-partról jelentették be október 23-án délelőtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy motorcsónak sodródik a vízen, rajta egy segítségért kiabáló nővel.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója néhány perc múlva kiért, de a rendőrök látványa úgy megrémítette a nőt, hogy a vízbe vetette magát. A vízirendészek mentették ki, akik a sodródó motorcsónakot is kikötőbe vontatták.

A zavart, ittasnak tűnő fiatal nő összefüggéstelenül beszélt, a nevét sem árulta el.

A 26 éves váci lakost a rendőrök a nyilvántartás alapján azonosították, a mentőszolgálat munkatársai ellátásra kórházba vitték, ahol vér- és vizeletmintát is vettek tőle.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő egy budakalászi kikötőből kötötte el a benne hagyott indítókulccsal ott álló hajót, amit a tulajdonos még aznap visszakapott. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított eljárást a nő ellen. A mintavétel eredményének függvényében ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt is eljárás indulhat.