Nem lesz kirándulásra alkalmas idő hétvégén

K  AP20221019073
2022.11.05. 06:37
A hétvégén csapadékos időre számíthatunk, szombaton és vasárnap is többfelé eshet majd az eső. Hevesebb csapadékra lehet számítani többek között Pest, Baranya, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A nappali csúcshőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Szombaton felhős, borongós időre készülhetünk, a nyugati, északnyugati tájakat leszámítva pedig többfelé előfordulhat eső és zápor. Az északi-északnyugati szél az ország nyugati felén és az északi tájakon lesz élénk vagy erős. A Dunántúl magasabb részein pedig helyenként viharos lökések is előfordulhatnak. Napközben 11 és 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség várható szombaton. A szolgálat hét megyére adott ki egyes fokú, citromsárga előrejelzést eső miatt. Hevesebb csapadékra lehet számítani

  • Pest,
  • Baranya, 
  • Bács-Kiskun,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Heves,
  • Nógrád,
  • valamint Tolna megyében. 
Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Kettősfronti hatás is lesz

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint péntekhez hasonlóan szombaton is kettősfronti hatás érvényesül, így fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, ízületi panaszok egyaránt jelentkezhetnek.

Ugyanakkor fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság, álmosság is előfordulhat a szürke, borongós, többfelé esős időben.

A nyirkos idő miatt pedig felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. De alacsony lesz hő- és komfortérzetünk is, ami miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

Esős napok elé nézünk

Vasárnap eleinte még több helyen eshet, azonban délután csak néhol számíthatunk csapadékra, és felszakadozik majd a felhőzet. A helyenként élénk, néhol erős északi-északkeleti szélben 11 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn csapadék helyenként a Dunától keletre fordulhat elő, miközben nappal nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Nem lesz jelentős a légmozgás. Kora délután 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Kedden a párás, ködös reggelt követően a Dunától keletre maradhat többfelé szürke az idő, ezeken a tájakon csak 10 fok körül alakulhat napközben a csúcshőmérséklet, viszont a szelesebb dunántúli tájakon naposabb, melegebb időre van kilátás, 13 és 17 fok közötti hőmérsékletet mutathatnak a hőmérők.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép:  Charlie Riedel / AP / MTI)