Megtisztították a Corvin-negyed egyik fontos részét

2022.11.10. 19:10
Megtisztították a Corvin-negyed metróállomásnál lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a metróhoz vezető aluljárót a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat utolsó állomásaként – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Forgalmas budapesti közterekre irányuló köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat 2023-ban folytatódik majd – írja a BKK közleménye. 

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió, valamint a BKV munkatársai szerda éjjel, majd csütörtök reggel kézi és gépi erővel tisztították meg a Corvin-negyed metróállomás környékét – írták.

Jelentős szerep jutott az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrség támogatásával a főváros több forgalmas közterületén állandó, vagy rendszeresen visszatérő rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet.

Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, illetve a kezdeményezést segítették a VIII. és a IX. kerület közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

A 2021-ben kezdődő kiemelt akciósorozat keretében ez idáig összesen 22 helyszínen szervezett köztisztasági és közrendvédelmi akciót a BKK. A kezdeményezés keretében az együttműködő felek a Boráros teret, a Déli pályaudvart, az Örs vezér terét, a Batthyány teret és Kelenföld vasútállomás környékét már kétszer megtisztították.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért a Budapesti Közművek két divíziója, az FKF és a FŐKERT, továbbá a BRFK és a FÖRI közreműködésével 2023-ban további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi – írja a közlemény.

 Társaságunk arra törekszik szoros együttműködésben a partnereivel, hogy fővárosunk tisztább és élhetőbb legyen

– mondta dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Fontosnak tartjuk, hogy jövőre folytatódjon a közös akció, és a mindennapi alapfeladataink ellátásán felül további nagytakarításokat végezzünk el. Tisztában vagyunk vele, hogy pusztán takarítással és rendészeti eszközökkel nem lehet egyik napról a másikra jelentős változásokat elérni, hiszen a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. De hiszünk abban, hogy nem hiábavaló az akcióban résztvevők munkája, a főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása ugyanis közös érdekünk

– tette hozzá.