Amatőr hazudozó a lyukói gyilkos

2022.11.10. 15:54

A gyanú szerint Miskolcon idén április 18-án egy férfi úgy megverte az egyik ismerősét, hogy az belehalt a bántalmazásba. Az elkövető Miskolc Lyukóbánya területén található egyik családi házában bántalmazta 67 éves nőismerősét, aki a helyszínen életét vesztette.

Magától nem reped a lép

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a boon.hu hírportálnak elmondta: az eset eredetileg közigazgatási eljárási szakban indult, később lett büntetőügy belőle. 

A mentőket ugyanis egy rosszul lett és időközben elhunyt nőhöz riasztották. A kórházban megkezdett boncolást hamar felfüggesztették, mert külsérelmi nyomokat találtak a testen. Mint kiderült, a nő halálát sorozatos bordatörés és léprepedés okozta.

A sértett a végzetes nap délelőttjén alkoholt vásárolt, illetve fogyasztott mások társaságában egy italkimérésben, amit kamerafelvétel is bizonyítja Eközben nem panaszkodott olyan sérülésekre, fájdalmakra, amely a sérülések meglétét bizonyíthatta volna. 

A későbbi elhunyt egy másik nővel volt, aki a tanúvallomás szerint elkísérte az ingatlanhoz a sértettet, és látta, hogy bemegy, a gyanúsított férfi pedig segít neki a szatyrokat bevinni. A gyanúsított ezzel ellentétes vallomást tett, azt mondta, hogy a házuk előtti útszakaszon már eszméletlenül talált rá a nőre, akit bevitt a lakásba, mert segíteni akart rajta.

A poligráf görbéje elszabadul

Ezzel szemben az ingatlanban lakó másik férfi, aki a gyanúsított apja, azt mondta, egyedül ment be a nő az ingatlanba a szatyrokkal, majd lefeküdt a szőnyegre azzal, hogy rosszul van, ezt követően meghalt. A 42 éves gyanúsított elismerte, hogy korábban volt szexuális kapcsolata az elhunyt nővel.

Miután a vallomások ellentmondásosak voltak, így jöhetett a poligráfos vizsgálat. A célzott kérdésre, miszerint a férfi bántalmazta-e a nőt, a gyanúsított megtévesztő választ adott. Ezeket értékelve gyanúsították meg a férfit, majd a nyomozó hatóság előterjesztést tett a letartóztatásra. Az ügyészség, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény 2–8 évig terjedő időtartammal büntethető, úgy értékelte, hogy fennáll az elrejtőzés veszélye, illetve feltételezhető, hogy a gyanúsított befolyásolná, megfélemlíteni a tanúkat, mivel személyesen ismeri őket, így indítványt tett a bíróságnak a letartóztatásra, amelynek a bíróság kedden helyt adott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport