Kiakadtak a helyiek, körbefűrészeltek egy nyolcvanéves tölgyfát a csopaki strandon

2022.11.24. 08:30
Megrongálták Csopak 25 millió forintot érő idős tölgyfáját. A falu polgármestere a közösségi médiában kér segítséget az elkövető felkutatásához.

Körbefűrészelték a csopaki strand nyolcvanéves tölgyfáját – számolt be a település polgármestere Facebook-oldalán.

Ambrus Tibor bejegyzésében azt írta, a fa értéke a Magyar Faápolók Egyesületének számítása szerint több mint 25 millió forint. A rongálás miatt az önkormányzat feljelentést tett, valamint 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki segít a felvételeken szereplő férfi azonosításában. 

A felháborodás nem egészen jó szó arra, amit egy jó érzésű ember ennek láttán érez. Értetlenség, undor, fájdalom borítja el az értelmetlen, önző pusztítás láttán. És persze reménykedünk, hogy ilyenkor is lesznek harcias természetvédők! Hogy nem csak addig tart a természet védése, ameddig nem zavarja a kilátást egy fa! Hogy nem csak addig vagyunk természetvédők, amíg nem ütközik az egyéni érdekeinkkel a természetvédelem

– fogalmazott posztjában a polgármester, hozzátéve: „Nemcsak jogi és anyagi értelemben szeretnék az elkövetőt elszámoltatni, hanem erkölcsi értelemben is.”