Elsötétül egy Balaton-parti város

D  CC20200926004
2022.11.25. 07:31
Komoly energiatakarékosságba kezdett Balatonalmádi.

Az energiaárak robbanása miatt úgy döntött a város önkormányzata, hogy takarékoskodni kell az energiával, ugyanis az önkormányzatok nem minősülnek lakossági fogyasztónak, így csak piaci áron tudják beszerezni a villamos energiát és a földgázt – írja a VEOL Veszprém megyei Hírportál.

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 21–30-a között, illetve a fényforrásokat ledes világítótestekre cserélik a hivatalban és a városgondnokságnál. 

Spórolnak a díszkivilágítással

Kikapcsolják a díszkivilágítást a Szent Erzsébet liget és szoborparkban, valamint az épületeknél, beleértve a közvilágítási hálózatról üzemeltetett templomokat is. Nem lesz díszkivilágítás a szökőkutaknál, és elmarad a karácsonyi díszkivilágítás is. 

Korlátozzák a város üzemeltetésében lévő strandok látogathatóságát, részlegesen kikapcsolják ezeken a területeken is a közvilágítást. 

Takarékoskodnak a világítással a Magocskák Óvoda és Bölcsőde épületeiben is. A Gondos Panni Család és Gyermekjóléti Központ és Szociális Szolgálat épületének alsó szintjén a működést megszüntetik. 

A fűtési hőmérséklet 20 fok az épületben, munkaidőn kívül pedig 16 Celsius-fok. A Balatonalmádi Sportközpont épületeiben ledes fényforrásokat működtetnek, az öltözőkben és mosdókban jelenlét-érzékelők gondoskodnak a takarékos energiafelhasználásról. A létesítmény területén lekapcsolták az éjszakai térvilágítást.

(Borítókép: Vitorlások pihennek Balatonalmádinál 2020. szeptember 26-án. Fotó: Cseke Csilla/MTI)