Civil szervezetet alapítana Bencsik András

2022.11.25. 07:21
Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője létrehozná a normális, heteroszexuális, természetes ösztönű és a másik nemhez nem vonzódó embereket képviselő civil szervezetet, röviden az NHTM-et.

„Nem viccből mondom, tök komolyan, hogy azon gondolkodtam ennek a hírnek az olvastán, hogy lehet, hogy vállalnám is ennek a kezdeményezését. Egy olyan civil szervezetet létrehozni, amelyik az NHTM-embereket fogná össze, ez a normális, heteroszexuális, természetes ösztönű és a másik nem iránt vonzódó embereket jelenti” – fejtette ki a véleményét Bencsik András csütörtök este a Hír TV-ben.

A Demokrata főszerkesztőjének azért jutott eszébe ez az ötlet, mert Novák Katalin köztársasági elnök szerdán a Háttér Társaság képviselőivel találkozott a Sándor-palotában. Bencsik András azt kifogásolta, hogy manapság már mindent a civil szervezetek intéznek, akik azt kifogásolják, hogy „borzasztó veszélyben forog az általuk képviselt emberhányad”, ezért elmennek a köztársasági elnök asszonyhoz, és azt kérik, hogy az ő jogaikat is tartsák szem előtt. 

Bencsik András azt is megemlítette, hogy „pokoli kockázatnak” látná, ha az unokái óvodájában befurakodna valaki ezek közül a „másságos” emberek közül. Éppen emiatt egyre biztosabb abban, hogy „létre kéne hozni az NHTM-embereket épviselő civil szervezetet”, hogy ők is odavonuljanak az elnök asszonyhoz. 

A Magyar Állami Operaház főigazgatója volt a műsor másik vendége, akit állítása szerint nagyon meglepett az a hír, miszerint majd egyeztetnek az LMBTQI+-embereket érintő kérdésekről. 

„Hát minden kérdés az. Ti tudtok mondani olyan kérdést, ami nem érint valamennyiünket?! Hát nem rassz vagy (...) nemi irányultság, vallás vagy egyéb alapján hoznak Magyarországon törvényeket... vagy mondjuk nem tudom... ársapkát... bármit. Minden érinti őket. Nem tudom elképzelni, hogy ezek után melyek azok a kitüntetett témák, amely ezekből a mindenhol megálló érintettségből valahogy így előbukkannak és még fontosabbak annál” – magyarázta Ókovács Szilveszter.