Menhelyi kutyák örökbefogadására biztatja utasait egy taxitársaság

2022.11.29. 11:34
A Főtaxi örökbefogadásra váró kutyáknak segít gazdát találni. A taxikban elhelyezett tableteken és a vállalat közösségimédia-felületein arra biztatják az utasokat és az ügyfeleket, hogy ismerkedjenek meg a Szent Ferenc Állatotthonban élő négylábúakkal, és támogassák az alapítványt vagy fogadjanak örökbe egy házi kedvencet.

Örökbefogadásra váró kutyáknak segít gazdát találni a Főtaxi, miután a 2021-es kampány sikeres együttműködésnek bizonyult a Főtaxi és a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány között. A Főtaxi egyrészt élelmet és játékokat tartalmazó adománycsomaggal segíti az állatotthon munkáját, másrészt ismét több millió forint értékű médiafelületet biztosítva járul hozzá ahhoz, hogy a menhelyen élő kutyák és leendő gazdáik mielőbb egymásra találhassanak.

Az egy évvel ezelőtt elindult, hosszú távú együttműködés keretében hat hónapon keresztül „mutatkoztak be” az örökbefogadásra váró négylábúak a taxikban található tableteken és a Főtaxi közösségimédia-felületein – derült ki a szolgáltatás szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Mivel az utasok körében is pozitív fogadtatásra talált a kezdeményezés, nem volt kérdés az idei folytatás: az újabb fél éven át tartó kampányban arra ösztönzik a reménybeli gazdikat, hogy látogassanak el az állatotthonba és ott találjanak rá a szívükhöz leginkább közel álló kutyusra.

Elárvult, testi-lelki sérült kutyákat emelnek fel

A szinte kizárólag adományokból működő Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány 30 éve ad átmeneti vagy végleges otthont az elárvult, olykor testileg-lelkileg sérült kutyáknak, évente pedig 150-200 négylábúnak segít új gazdát találni. Az állatok – koruktól, nemüktől és egészségi állapotuktól függően – csak az alapvető állatorvosi ellátás (például parazita elleni kezelés, védőoltások, mikrocsip-beültetés és ivartalanítás) után kerülnek új otthonukba.

Küldetésünk 1995 óta az elhagyott, sérült állatok rehabilitálása, gondozása és örökbeadása. Az egyre nehezebb gazdasági helyzetben gyakorlatilag a fennmaradásunk a tét, ezért a támogatás minden formája sokat jelent számunkra. Legyen szó pénzbeli vagy tárgyi adományról, személyes szerepvállalásról, örökbefogadásról, mindegyik hozzájárulás segít abban, hogy az állatotthont üzemeltetni tudjuk. Külön öröm, hogy a Főtaxival immár második alkalommal indítjuk el közös kampányunkat, mely lehetővé teszi, hogy minél több örökbe fogadó gazdit és lelkes segítőt találjunk

 – mondta Merza Rita, a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány vezetője.