Kamionparkoló épül Tatabányán

2022.12.01. 19:41
Hárommilliárd forintos beruházással 150 férőhelyes, őrzött kamionparkolót építenek az M1-es autópálya Tatabánya–Óvárosi lehajtójánál.

Hegedüs Mihály, a kamionparkolót építő Tatabánya Parking Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vállalkozás a beruházáshoz ötvenszázalékos, vissza nem térítendő közvetlen uniós támogatást kapott; a csaknem hathektáros terület az autópálya mindkét oldaláról elérhető lesz.

A projekt földmunkáit 2023 áprilisában kezdik meg, a létesítmény első ütemének átadása 2024 januárjára várható. További pályázatok eredményességétől függően 

itt alakítanák ki Magyarország első nyilvános hidrogéntöltő-állomását,

melyet személy- és teherautók is használhatnának, illetve 17 darab, 350 kilowattos villámtöltő állomást építenének elektromos teher- és személygépjárműveknek.

A további tervekben szerepel sofőrszállás és étterem létesítése, valamint a létesítmény lehetőséget nyújtana önvezető kamionok parkolási rendszerének tesztelésére. A kamionparkolóban fogadhatnak védett rakományokat, illetve el tudnák különíteni a veszélyes árut szállító járműveket.

A számos kényelmi berendezéssel ellátott létesítményben biztonsági kerítés, állandó portaszolgálat és videófelügyelet állna a használók rendelkezésére – ismertette az ügyvezető.