Ónos esőre figyelmeztetnek a meteorológusok

DROT20211227008
2022.12.17. 06:01
Szombaton leginkább hűvös, csapadékos időre számíthatunk. Helyenként havaseső, hó és ónos eső is várható. A nappali csúcshőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul.

Péntek éjjel újabb csapadékmező érkezett Magyarország felé, ezért éjszakától szombat reggelig többfelé váltja fel havas eső és havazás az esőt. Emellett átmenetileg helyenként előfordulhat ónos eső is.

Szombat délután már csak helyenként északon, északkeleten és keleten fordulhat elő kisebb havas eső, gyenge havazás. Északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, a Dunántúl magasabb részein viharos lökések kísérhetik, melyek a havas tájakon hordhatják a havat. 

Hajnalban mínusz 4 és plusz 4, napközben mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Időkép
Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint hat megyében lesz érvényben egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés ónos eső miatt. Gyenge ónos eső várható

  • Pest,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Fejér,
  • Komárom-Esztergom,
  • Nógrád,
  • valamint Veszprém megyében.
Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Hidegfront lesz

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szombaton elsősorban hidegfronti hatásra számíthatunk, emiatt fejfájás, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

(Borítókép: Rosta Tibor / MTI)