Így épül a jégkorszak a Nyíregyházi Állatparkban

2022.12.17. 10:52
Bámulatos látványelemekkel készül a Nyíregyházi Állatpark jégkorszaki állatbemutatója. Az attrakció a tervek szerint 2024 második felében fog elkészülni.

Még 2021 tavaszán kezdődött a Jégkorszak Interaktív Állatbemutató fejlesztése a Nyíregyházi Állatparkban, ami a tervek szerint attraktív módon, a modern technikát felhasználva mutatja be a sarkkörök állatvilágát. Az interaktív térben külső és belső állatbemutató tér is helyet kapott, ahol bemutatják a jeges égövi állatokat, a jégkorszak kialakulását és a jégkorszaki természet alakulását. 

A projekt I–III. ütemét generálkivitelezőként a Ke-Víz 21 Zrt. valósítja meg, első részét előreláthatóan 2023 tavaszán adják át. A teljes attrakció azonban csak 2024 második felében fog elkészülni – írta a Magyar Építők

Bámulatos látványelemek készülnek hozzá

A Ke-Víz szakembere a lapnak elmondta, hogy a főépület homlokzatai már a befejező szakaszban vannak, az épület belsejében pedig szakipari és szerelőipari munkákat végeznek. 

Kezdenek megjelenni a látványos elemek, így a padlóburkolatok, az üvegfelületek és a műszikla burkolatok. Év elején elkészülnek a belsőépítészeti látványos éttermi berendezések is, valamint a sarki fény imitációs világítások

– mondta Mezőri Mariann projektvezető, hozzátéve: a hatalmas medence akrilpaneleinek bejuttatása az épületbe okozott némi fejtörést a szakembereknek. Ugyanakkor télen sem állítják le a munkavégzést, a leglátványosabb elem pedig egy flume ride pálya lesz, ami egy csónakon bejárható vizes csatorna a központi épület tetején.