Ha beázik a Kálvin téri metrómegálló, az teljesen megszokott jelenség a BKV szerint

D MTZ20150413044
2023.01.12. 20:48
Beázik a Kálvin téri metrómegálló. A BKV szerint ez teljesen megszokott jelenség, de már vizsgálják „a műszaki megoldás lehetőségét”, és egyeztetnek a javításban érdekelt felekkel.

Elöntötte az esővíz a Kálvin téri metrómegállót, a beázás a 4-es metró szintjét is elérte. A vizesedéssel kapcsolatban a BKV úgy fogalmazott:

gyakori dolog, és más városokban is előfordul. 

Az incidensről a Magyar Hang érdeklődött, akiknek azt válaszolták, hogy „a világ számos nagyvárosához hasonlóan – sajnálatos módon – a budapesti metróállomásokon is folyamatos problémát jelent a vizesedés, vízbetörés, melyek okait minden esetben igyekeznek feltárni és elhárítani”. Mint írták, a legtöbb hibát lemezszigeteléssel, injektálással javítják, azonban a munkálatok után a talajvíz más irányba keres utat, és akár ismételten megjelenhet az állomás területén. 

A 2014-ben átadott 4-es metró vonala 452 milliárd forintból épült fel, de már a megnyitó után nem sokkal vizesedni kezdett. Az aluljárót is érintő beázás miatt a BKV azt nyilatkozta, már vizsgálják „a műszaki megoldás lehetőségét”, és egyeztetnek a javításban érdekelt felekkel. 

(Borítókép: Képünk illusztráció. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)