Rendelőben támadt válófélben lévő feleségére egy fehérvári férfi

2023.01.25. 17:05
Munkahelyén akarta megölni válófélben lévő feleségét egy Fejér vármegyei férfi. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Fejér Vármegyei Főügyészség egy férfival szemben, aki a munkahelyén akarta megölni az egészségügyben dolgozó, válófélben lévő házastársát.

A főügyészség szerdai közleménye szerint a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.

A vádirat szerint a férfi tavaly júniusban megöléssel fenyegette meg feleségét, majd pár nappal később levelet írt neki, amelyben ugyancsak erről írt, ha a nő nem mond le a közös tulajdonukban lévő ház felének tulajdoni részéről.

Rendelőben támadt rá

A férfi augusztus 8-án megjelent a székesfehérvári kórház rendelőintézetében, ahol válófélben lévő házastársa dolgozott. A férfi az egyik kórteremben a torkánál megragadta, a falhoz szorította a nőt, fojtogatta, és azt mondta, meg fogja ölni.

A nő megpróbált a szorításból kiszabadulni, dulakodni kezdtek, a sértett a földre került. A férfi egy pillangókéssel a nő bordái alá próbált szúrni, de a sértett a tenyerével elhárította a döfést, majd a férfi a nő lábszárát is megvágta. Az egyik beteg segítségért kiáltott, ezért a férfi menekülni kezdett, ám a folyosón elfogták.

A támadásban a nő könnyű sérülést szenvedett, az ügyészség szerint azonban súlyosabb sérülés is történhetett volna – számolt be az MTI.