Egy Curtis-klip miatt kirúgták a finn mecénást egy általa felújított állami kastélyból

2023.02.04. 16:36
Az elmúlt több mint fél évben Ari Kupsus finn mecénás felújította és bebútorozta az iszkaszentgyörgyi Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastélyt, ám a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Kft. azonnali hatállyal kirúgta a férfit egy Curtis-videóklipre hivatkozva. A férfi mindössze tíz napot kapott arra, hogy elhagyja a kastélyt.

Egy Curtis-videóra hivatkozva azonnali hatállyal kirúgta az iszkaszentgyörgyi Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély bérlőjét a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Kft. – vette észre a kastély Facebook-bejegyzését a 24.hu.

A barokk grófi kastélyt és a hozzá tartozó kertet 2012 óra gondozta Ari Kupsus finn mecénás, most azonban egyik pillanatról a másikra felmondta a 2021-ben 5 + 5 évre megkötött szerződést a NÖF.

Véget ért a magas kulturális élet Iszkaszentgyörgyön. Viszlát, legkedvesebb magyar falum, hiányozni fognak a legjobb és legkedvesebb magyarok, akik ott élnek

– írta a kastély Facebook-oldalán Ari Kupsus.

A férfi mindössze tíz napot kapott arra, hogy elhagyja a kastélyt. A NÖF arra hivatkozva mondta fel a szerződést, hogy megállapodásuk alapján kötelessége lett volna előre bejelenteni a forgatást. Kupsus értelmezése szerint a szerződésben szereplő kitétel koncertekre, kulturális eseményekre vonatkozott, ezért úgy gondolta, hogy egy forgatásról nem kell beszámolnia a cégnek.

A férfi a lapnak arról nem mesélt, hogy eddig mekkora összeget fizetett bérleti díjként, azt viszont elárulta, hogy azokat a milliókat, amiket a felújítási munkába, festésbe, parkettacsiszolásba fektetett, ott kell hagynia. Kupsusnak a teljes bútorzatát el kell szállítania, ezért eladásra bocsátja a teljes enteriőrt.