Különleges Valentin-napi ajánlattal várja a látogatókat a fővárosi állatkert

2023.02.07. 15:48
Négy teljes napon át, szombattól keddig Valentin-napi páros kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert: egy jegy áráért ketten léphetnek be, akik a kapunál megölelik egymást.

Valentin-nap, azaz Bálint napja alkalmából ketten egy jegy áráért kereshetik fel az állatkertet a szerelmespárok, testvérek, rokonok vagy akár barátok. Összetartozásukat elég azzal igazolniuk, hogy érkezéskor a kapunál megölelik egymást – olvasható az állatkert keddi közleményében.

A tájékoztató szerint a páros belépőjegy mellett mind a négy napon további páros kedvezményeket kínálnak a kert egyes vendéglátóhelyei, valamint páros kedvezmény jár a több mint 110 éves műemléki Schäftner-körhintára is.

Eldönthetjük, hogyan nevezzék el Ricardo kedvesét

A sokféle látnivaló közül az állatkert közleménye külön is kiemeli a dolmányos hangyászokat. Az állatkertekben ritkán látható, Dél-Amerikában honos fajt több mint nyolcvanévnyi szünet után láthatja újra a nagyközönség. A fővárosi állatkert Pálmaházában Ricardo, a hím állat már decemberben bemutatkozott a látogatóknak, nemrégiben viszont egy nőstény is érkezett, összeszoktatásukat múlt héten kezdték meg az állatkerti szakemberek – írja az MTI. 

Ricardo jövendőbelijének most nevet keresnek, erre a városligeti intézmény hétfőn hirdetett internetes szavazást honlapján.

Mint írják, három – a Fióna, a Kiara vagy a Moana – névre lehet voksolni, a szavazatokat csütörtökön éjfélig várják, az eredményhirdetésre pénteken kerül sor.  • Tippek
  • Árfolyam