Jön a tavasz, akár 18 fok is lehet

D MTZ20230218010
2023.02.21. 05:59
Az ország délnyugati felén napos idő várható kevés fátyolfelhővel, az északkeleti tájakon viszont felhőátvonulások lesznek rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között alakul.

Kedden Magyarország nagy részén több órára kisüt a nap, felhősebb időszakok és körzetek északon, északkeleten lehetnek, de gyenge eső, egy-egy zápor csak néhol a határ közelében alakulhat ki – írja az Időkép. A portál hójelentése szerint havazás nem várható, mivel tavaszias napok jönnek, csütörtökig jelentős csapadék nem lesz.

A délnyugati országrész kivételével gyakran lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban főként délnyugaton pára-, ködfoltok kialakulhatnak. Ekkor –1 és +7, míg délután 

11 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Szeles időre kell készülnünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden nem érkezik front, de az átlagosnál több fokkal melegebb időben a melegfrontra érzékenyek panaszai felerősödhetnek. Náluk migrén, figyelmetlenség, alvászavarok jelentkezhetnek, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

A délnyugati országrész kivételével gyakran lesz erős a szél, ami fokozhatja a migrént, csökkentheti a hő- és komfortérzetet, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki.

(Borítókép: Máthé Zoltán / MTI)